Empreses i Institucions Oficina de Pràctiques en Empresa, Mobilitat i Inserció Laboral

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Centres
Logo Oficina de Pràctiques en Empresa, Mobilitat i Inserció Laboral   Oficina de Pràctiques en Empresa, Mobilitat i Inserció Laboral
Oficina de Pràctiques en Empresa, Mobilitat i Inserció Laboral

 

empresas e instituciones
Laboratorio

Empreses i Institucions

 

INFORMACIÓ GENERAL

La Facultat de Ciències gestiona un programa de pràctiques en empreses i institucions dirigit als estudiants de Grau que hagen superat el 50% dels crèdits de la titulació. Aquestes titulacions són Biologia, Ciències del Mar, Geologia, Física, Matemàtiques i Química.

Les i els estudiants de Màster no hauran de complir el requisit del mínim de crèdits superats.

Els requisits de les pràctiques obligatòries en el Grau en Gastronomia i Arts Culinàries i en el Grau en Òptica i Optometria són els especificats en els seus respectius plans d'estudis.

 

Aquestes pràctiques tenen com a objectius principals:

  • Que l'alumnat puga completar la seua formació, a través d'un contacte amb el món laboral, abans d'acabar els seus estudis.
  • Connectar les necessitats del mercat laboral amb les activitats formatives de la Universitat.

Les pràctiques es desenvolupen en el marc d'un conveni subscrit entre la Universitat d'Alacant i cadascuna de les empreses o institucions.

NORMATIVES DE PRÀCTIQUES EXTERNES-SEGURETAT SOCIAL-ASSEGURANCES D'ACCIDENT I RESPONSABILITAT CIVIL

PROCEDIMENT PER A LA SIGNATURA DEL CONVENI

Les empreses i institucions que desitgen col·laborar amb la Universitat d'Alacant oferint pràctiques formatives per als nostres estudiants hauran de subscriure  un conveni de cooperació educativa. Es pot fer de dues maneres:

1-Procediment a través de la Facultat de Ciències:

  •  Alta de l'empresa. Aquest imprès ens ho envien al correu electrònic qualitat.ciencies@ua.es. Amb  les dades proporcionades, la UA emplenarà el conveni i ho manarà a l'empresa o institució per a la seua signatura.

2-Mitjançant el Servei de Coordinació de Pràctiques-Centre d'Ocupamente de la UA via web:

  • Podran realitzar la seua proposta de col·laboració (convenio i oferta) a través del formulari disponible en el següent enllaç.

 

FORMALITZACIÓ DE LA PRÀCTICA

Perquè  l'estudiant puga començar la pràctica el procediment és el següent:

  1. Que existisca conveni vigent entre la UA i l'empresa o institució.
  2. Emplenament i signatura de l'annex al conveni on es detalla la pràctica. L'OPEMIL recaptarà les dades necessàries per a emplenar l'acord de pràctiques en qualsevol dels formats i avisarà a les parts:
  • Signatura digital
  • Annex al conveni Universitat - Empresa/Institució, que se signarà en paper sol en cas que no es puga signar digitalment.

 

OFERIR PRÀCTIQUES


  • Mitjançant el Servei de Coordinació de Pràctiques-Centre d'Ocupamente de la UA via web:  podran realitzar la seua proposta de col·laboració a través del formulari disponible en el següent enllaç.
  • Si eres un DEPARTAMENT O SERVEI DE LA UA trobaràs el formulari de sol·licitud en el següent enllaç.