Presentació Estudis de la Facultat de Ciències

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Centres
Logo Estudis de la Facultat de Ciències   Estudis de la Facultat de Ciències
Estudis de la Facultat de Ciències

Presentació

 

La paleontologia és una disciplina que estudia i interpreta el passat de la vida sobre la Terra a través dels fòssils. Inclosa dins de les Ciències Naturals, té un cos de doctrina propi i comparteix fonaments i mètodes amb la Geologia i la Biologia, amb les quals s'integra. De fet, la Paleontologia retorna a aquestes ciències els fonaments que li proporcionen en forma de "inputs" o contribucions per a moltes altres àrees de la Ciència a causa de l'àmplia gamma de possibles aplicacions de la investigació paleobiològica (evolució, biodiversitat, deriva dels continents, canvi climàtic...).

Per tant, l'aplicació més habitual de la Paleontologia és la contribució bàsica a altres ciències mitjançant la investigaicó de restes fòssils.

Tot i això, la paleontologia té utilitat en moltes altres àrees (moltes no relacionades directament amb la Geologia o la Biologia), que a Espanya es troben clarament infraexplotades en comparació d'altres països europeus o de fora de l'entorn europeu (Estats Units, Canadà, Austràlia, etc.). Aquestes àrees inclouen, per exemple:

El Màster en Paleontologia Aplicada és un màster conjunt de les universitats de València i Alacant, l'objectiu del qual és proporcionar una base sòlida en el camp de la Paleontologia aplicada que permeta els estudiants desenvolupar bé una carrera investigadora, o bé una carrera professional en qualsevol dels vessants de la paleontologia, i emplena una deficiència de professionals en aquest sentit en el nostre país.