Col·laboradors externs Estudis de la Facultat de Ciències

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Centres
Logo Estudis de la Facultat de Ciències   Estudis de la Facultat de Ciències
Estudis de la Facultat de Ciències

Col·laboradors externs

 

 

Enrique Chipont Benavent

 

Carlos Laria Ochaita

 

Raúl Montalbán Llamusí

 

Juan Miguel Muñoz López

 

Ana Belén Plaza Puche

 

Alicia Ranz Sánchez

 

Pedro Tañá Rivero

 

Juan Carlos Vázquez Galán

 

 

 

Enrique Chipont Benavent

 

Llicenciat en Medicina per la Universitat d'Alacant amb Excel·lent, és Doctor Cum Laude en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València i 2n Premi Nacional "Chibret "de Tesi Doctoral 1992. És Especialista en Oftalmologia via MIR en l'Hospital Universitari la Fé de València i Especialista en Oftalmologia Pediàtrica i Estrabisme. També va rebre formació especialitzada en el Great Ormond Hospital for Children (Londres) i Walton Hospital (Liverpool). Actualment és Professor col·laborador de la Universitat d'Alacant.

Compta amb 29 publicacions en revistes internacionals i 48 en revistes nacionals i ha col·laborat en llibres nacionals i internacionals. Ha sigut ponent en nombrosos congressos nacionals i internacionals i és autor de diversos llibres, entre altres, "Manual Oftalmológico per a pares i educadors".

Exerceix com a Director de cursos d'actualització anuals d'oftalmologia per a pediatres, Director de cursos d'actualització anuals per a optometristas en col·laboració amb la Universitat d'Alacant. I actualment és membre de la Societat Americana d'Oftalmologia Pediàtrica i Estrabisme, membre de la Societat Europea d'Estrabología, membre de la Societat Espanyola d'Oftalmologia i Primer Vocal de la Junta Directiva de la Societat Oftalmológica de la Comunitat Valenciana.

 

 Tornar

 

Carlos Laria Ochaita

 

Llicenciatura en Medicina i Cirurgia amb qualificació d'excel·lent i Doctor "cum laude" en Medicina i Cirurgia (Universitat d'Alacant. 1993) és especialista en Oftalmologia via MIR. Actualment és Director de la Unitat Nacional d'Oftalmologia Pediàtrica i Estrabismes de Clinica Baviera.

 

Té 328 Publicacions i Comunicacions a Revistes i Congressos Nacionals i Internacionals, 226 Assistències Congressos i Cursos Nacionals i Internacionals i 13 Capítols i llibres nacionals i Internacionals.

 

És Membre de l'American Academy of Pediatric Ophthalmology and Strabismus, European Strabismological Association, European Strabismological Association, European Pediatric Ophthalmology and Strabismus, Societat d'Oftalmologia Pediàtrica Llatinoamericana, Acadèmia Panamericana d'Oftalmologia, Societat Espanyola d'Estrabismes i Oftalmologia Pediàtrica, Societat Espanyola d'Oftalmologia, entre unes altres. Vicepresident de la Societat Espanyola d'Estrabología i Oftalmologia Pediàtrica, Vocal d'Oftalmologia Escolar de la Societat Espanyola d'Ergoftalmología. Exdelegado del Congrés Llatinoamericà d'Estrabismes per a Espanya. President del XXIII Congrés de la Societat Espanyola d'Estrabismes 2015. Va participar com convidat d'Honor al XX Congrés Llatinoamericà d'Estrabismes 2015 (República Dominicana)


 

Tornar

 

Raúl Montalbán Llamusí

 

Graduat per la Universitat d'Alacant en Òptica en 1993. Des d'aleshores ha actualitzat la seua formació acadèmica de manera continuada amb diversos cursos fins a 2009, quan va cursar el Master d'Optometria Avançada i Ciències de la Visió en la Universitat d'Alacant i posteriorment l'adaptació al Grau en Òptica i Optometria en 2011 per la Universitat d'Alacant. També té el títol de Doctor en 2013 per la Universitat d'Alacant amb la tesi doctoral titulada "Caracterització i validació diagnòstica de la correlació de la geometria de les dues superfícies de la còrnia humana" amb qualificació de Cum laude.

 

La seua activitat laboral des de 1998 s'ha desenvolupat en l'àmbit de clíniques oftalmològiques diverses col·laborant en les unitats de cirurgia refractiva, glaucoma, retina com també en projectes diversos d'investigació i publicacions científiques internacionals. En l'actualitat treballa en la Clínica Baviera d'Alacant on centra la major part de l'activitat en l'àrea de la cirurgia refractiva.

 

 

Tornar

 

Juan Miguel Muñoz López

 

Llicenciat en Ciències Físiques en la Universitat de Saragossa. Va obtenir entre 1986 i 1989 una beca del Ministeri d'Educació i Ciència per a Formació del Personal Investigador en l'Institut de Química-Física "Rocasolano" del CSIC (Madrid). Al juliol de 1989 va obtenir el grau de doctor en Física en la Universitat Complutense de Madrid amb la tesi titulada "Estudis fonamentals sobre làsers de transferència de protons".

 

Des del Gener de 1990 fins a l'actualitat treballa en Carl Zeiss S.A, on és cap de Producte de Làsers. És especialista en làsers oftalmològics (ARGON, Nd:YAG, díode) i també amb altres làsers (CO2 i Nd:YAG) aplicats a altres disciplines mèdiques (ORL, Neurocirurgia, Proctologia, etc). Des de l'any 2003 Carl Zeiss va comprar la companyia MEDITEC i el làser d'Excímer va passar a formar part de l'equipament. L'any 2007 Carl Zeiss trau al mercat el làser de femtosegundo VISUMAX, que també entra dins del seu camp de treball. Finalment, l'any 2012 es crea una unitat de negoci de Refractiva i a partir d'aquest moment passa a ser FoB Manager de la línia de productes de Refractiva que inclou tant els làsers d'Excímer com el làser de femtosegundo.

 

 Tornar

 

 

Ana Belén Plaza Puche

 

 

Llicenciada en Química, Màster en Prevenció de Riscos Laborals, Màster en Química Ambiental i Sostenible.

Investigadora en la Universitat de València. Posteriorment, responsable de l'àrea analítica del departament de dispersió de contaminants en el Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM).

Des del 2010 està centrada en la gestió de projectes i programes europeus en l'àmbit de la sostenibilitat i la innovació, ha treballat per a la Climate-KIC i la Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea, entre altres.

Tornar

 

 

Alicia Ranz Sánchez

 

Diplomada en Òptica i Optometria per la Universitat Complutense (Madrid), Alica Ranz treballa en la multinacional STAAR Surgical (Monròvia (CA), Estats Units) de la qual és la Country Manager IBERIA des de Setembre de 2012 i responsable a Espanya i Portugal. STAAR Surgical amb base internacional en NIDAU, Suïssa, fabrica de lents intraoculars des de fa més de 30 anys. La principal línia de negoci n'és la cirurgia refractiva (STAAR Surgical Company (STAA)-NasdaqGM). És la responsable de la creació de la primera filial a Espanya de STAAR Surgical, d'una xarxa pròpia de vendes i amb un total d'11 treballadors. Amb una facturació en 2016 de 6 M€ és la primera filial d'Europa, tercera a escala mundial i presenta un 49% de creixement en 3 anys.

És VIP account management, la funció principal del qual és el màrqueting convencional per a clients i màrqueting directe dirigit a pacients (xarxes socials, màrqueting online, PR , testimoniatges pacients VIP). Des de 2008 a 2012 es va ocupar de l'Area Manager Europa del Sud i Amèrica Llatina, encarregant-se de l'ampliació del mercat i de la selecció i formació dels distribuïdors a Argentina, Xile, Mèxic, Colòmbia i Brasil. A Europa s'encarregava de la coordinació de distibuidores de França, Itàlia, Espanya i Portugal.

Entre 2006 i 2008 va ocupar el lloc de Product Specialist a Europa desenvolupant el mercat de Visian ICL a França, Portugal, Itàlia, Benelux, Suïssa, Escandinàvia i Països de l'Est. Ha treballat també per a l'empresa W.M.BLOSS, S.A, Barcelona, (Espanya) entre 2002 i 2006 com a responsable de la línia de STAAR Surgical a nivell nacional.

Tornar

 

Pedro Tañá Rivero

 

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València, va fer l'Especialitat d'Oftalmologia via MIR en 1989 en l'Hospital General Universitari d'Alacant, on va ser mèdic Adjunt durant més de 10 anys. Doctor en Medicina des de 1995 per la Universitat d'Alacant, amb la qualificació d'Apte Cum Laude Premi Extraordinari. Autor de més de 25 Publicacions científiques, amb 4 Premis en diferents Congressos.

 

Director mèdic i responsable d'OFTALVIST (Societat participada majoritàriament per ASISA) des de 2002 fins a l'actualitat. (Inclou els Serveis d'Oftalmologia de la Clínica Vistahermosa a Alacant, des de febrer de 2002, del Servei d'Oftalmologia de la Clínica Moncloa a Madrid i Clínica Jerez, des de maig de 2004, de Clínica La Vega a Múrcia des de 2009, i més recentment de les Clíniques del Perpetu Socors a Lleida, El Rosari a Albacete, Santa Isabel a Sevilla, i la Unitat d'Oftalvist a València). És mèdic Adjunt del Servei d'Oftalmologia de l'Hospital General d'Alacant SVS, des de l'1 de Gener de 1993 fins a Octubre de 2003, amb plaça en propietat, actualment en excedència voluntària.

 

Va participar en la Reunió General de Grup Nominal com a expert, en el tema: "Intervencions sobre cristal·lí", convocada per la Conselleria de Sanitat i Consum, de la Generalitat Valenciana, el 28 de novembre de 1994.

 

Membre de la Comissió de SIDA, entre gener de 1991 i desembre de 1993 i membre de la Comissió d'Històries Clíniques Hospitalàries de l'HGUA, des de gener de 1995 fins a 2001.

 Tornar

 

Juan Carlos Vázquez Galán

 

Especialista de producte i aplicador d'equips diagnòstics d'oftalmologia.

Després de 26 anys en la indústria d'equipament i cirurgia oftalmológicos, en els quals ha sigut especialista de producte de làsers excímer, microqueratomos i diversos equips de diagnòstic ocular, actualment exerceix la seua tasca professional com a director comercial i com a especialista de producte en l'empresa OCULUS Iberia, filial del fabricant alemany OCULUS Optikgeräte GmbH, el qual certifica la seua formació en la seua gamma de productes.

Especialitzat sobretot en els equips de pol anterior ocular i particularment en els analitzadors de tomografia i de biomecànica corneal, du anys col·laborant amb diverses universitats espanyoles (Alacant, Madrid, Sevilla i Granada) i imparteix seminaris i classes sobre les noves tecnologies aplicades al diagnòstic de patologies corneales.

També és ponent freqüent en cursos i seminaris de diferents congressos nacionals i iberoamericans d'oftalmologia.

 

  Tornar