VI edició: ASTROFÍSICA OBSERVACIONAL Estudis de la Facultat de Ciències

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Centres
Logo Estudis de la Facultat de Ciències   Estudis de la Facultat de Ciències
Estudis de la Facultat de Ciències

VI edició: ASTROFÍSICA OBSERVACIONAL

Col·loquis de Física (Ciència de Hui)

 

Dr. Ignacio Negueruela Díez, Professor Titular d'Astronomia i Astrofísica en la Universitat d'Alacant.

El professor Negueruela és expert en evolució estel·lar, especialitzat en la vida dels estels, molt més massius, que el Sol i els sistemes binaris interactius. També treballa en les propietats dels cúmuls oberts i l'estructura de la nostra galàxia, la Via Làctia.

Quasi cada setmana ens arriben notícies sobre nous descobriments en astrofísica: un planeta entorn de l'estel més proper, un nou sistema solar, una supernova extremadament brillant que resulta ser un forat negre engolint un estel. ¿Com aconseguim saber aquestes coses sobre objectes que estan a distàncies que resulten inconcebibles per al cervell humà?

En aquesta xarrada el professor Negueruela presentarà una visió global sobre les tècniques de treball en astrofísica observacional. Quins instruments col·loquem en els grans telescopis?, de quines tècniques i de quina tecnologia fem ús?,  com apliquem les lleis de la Física que funcionen ací en la Terra en altres racons de l'Univers? També comentarà alguns detalls de la metodologia de treball. Com s'aconsegueix temps en un telescopi professional?, com es divulguen els resultats? En definitiva, aquesta xarrada proporcionarà una primera aproximació al treball dels astrofísics professionals.

 

Facebook @FaplicadaUA

 

Reproducir