Presentació i objectius del Programa Estudis de la Facultat de Ciències

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Centres
Logo Estudis de la Facultat de Ciències   Estudis de la Facultat de Ciències
Estudis de la Facultat de Ciències

Presentació i objectius del Programa

 

La Facultat de Ciències va implementar el Programa de Doctorat en Ciències Experimentals i Biosanitarias en concordança amb el principal objectiu plantejat per l'ANECA en l'actual Normativa de Doctorat, de conjuminar esforços per a incrementar la qualitat final del resultat, i seguint la pròpia estratègia de la Universitat d'Alacant d'apostar per programes de doctorat sostenibles en el temps. En aquest sentit, va decidir optar per la unió de diversos equips en un programa únic, oferit pel Centre, que incloguera línies de recerca representatives de la major part dels àmbits que s'ofereixen en la Facultat de Ciències en el context del Grau i Màster.

El Programa inclou línies de recerca relacionades amb les disciplines de Medi ambient, Química, Física, Biologia i Biosanitarias, Immunologia, Geologia i Matemàtiques, la qual cosa suposa una àmplia representació de les diferents disciplines impartides en la Facultat de Ciències durant els estudis de Grau i Màster.

La societat és cada vegada més conscient de la importància de la interacció entre disciplines afins per a aconseguir l'èxit en els objectius proposats amb les majors garanties. Els esforços de la societat van cada vegada més encaminats cap a un desenvolupament sostenible capaç de repercutir mínimament en el medi ambient alhora que s'aprofiten els recursos naturals al màxim, un desenvolupament sostenible capaç d'entendre i assumir la importància del concepte de prevenció i del control de qualitat en el manteniment de la salut, o capaç d'entendre la importància que té una bona transferència de tecnologia en el si de la relació empresa-universitat per a poder desenvolupar-la amb èxit i poder introduir-la en el mercat i fer-la assequible a la major part de la població.

L'objectiu final del Programa de doctorat en Ciències Experimentals i Biosanitarias és donar eixida, dins d'un marc de màximes garanties, a aquells estudiants que acaben els seus estudis de primer i segon cicle i que aposten per un tercer cicle com la via per a aconseguir les competències finals que els permeten lluitar en igualtat de condicions per un lloc de treball en la Societat. Amb el Programa es pretén, en definitiva: